Reindeer mos

Reindeer mos/rensdyrmos er en smuk grå-farvet slags lav, der vokser frit i naturen i Finland, Island og Norge. Rensdyrmosset vokser udelukkende i den nordlige polarcirkel på den bare jord i den smukke arktiske natur, som karakteriserer disse områder. Lige som snefnug findes der ikke to stykker rensdyrmos, der er ens.

Lav er et af naturens vidundere. Lav er ikke blot én planteform, men en symbiose mellem flere livsformer. Lav har er en rodløs organisme, som trækker sin næring fra luften, hvor den bruger luftens kuldioxid og indirekte sollys til at lave fotosyntese, og giver mere ilt til omgivelserne.

Stabilisering og vedligeholdelse

Efter de rette stykker mos er blevet håndplukket, bliver de overfladebehandlet med glycerin, som mummificerer mosset på sådan en måde, at den forbliver blød, elastisk og brandhæmmende i flere år. Dette giver muligheden for at bringe det smukke og naturlige, man ser på en gåtur i skoven, ind i rummet uden det store besvær.

MosArts produkter er nemme at vedligeholde og er udelukkende ment til indendørs brug. Direkte kontakt med vand skal undgås. Det er anbefalet, at vore produkter ikke placeres i direkte sollys, da dette kan tørre mossen ud samt få mosset til at miste lidt farve.

Rensdyrmosset tilpasser sig til omgivelserne og særligt luftfugtighed. Ved en luftfugtighed på over 30% bliver mosset blødt, stærkt og elastisk og bliver meget holdbart. Hvis luftfugtigheden er under 30% bliver mosset tørt og skrøbeligt - dog er dette ikke permanent, da mosset bliver blødt og stærkt igen, når luftfugtigheden kommer på over 30%.